Canal de Prevenció FREMAP

Sou a:

Contingut de la pàgina

Criteris sobre la prestació econòmica per a les baixes i aïllaments preventius per Coronavirus

L'article Cinquè del Reial Decret llei 6/2020, de 10 de març, per millorar la prestació econòmica d'incapacitat temporal a percebre durant les situacions de quarantena i contagi del SARS-COV-2 (“coronavirus”), assimila la seva quantia a la corresponent a l'accident de treball. Per a la seva aplicació, es comuniquen les pautes d'actuació indicades per l'Entitat Gestora per a aquests beneficiaris:

 • Com fins ara, corresponen al respectiu Servei Públic de Salut de la Comunitat Autònoma:
   • - el diagnòstic,
    - el tractament mèdic

    - i l'emissió dels informes mèdics de baixa, confirmació i alta

   En cap cas, tals actuacions es desenvoluparan pels serveis mèdics de les mútues col·laboradores.

 • Els comunicats de baixa seran expedits en la modalitat d'incapacitat temporal derivat de contingències comunes i així seran comunicats a l'empresa del treballador i als treballadors autònoms.
 • Les empreses i treballadors autònoms seguiran notificant els comunicats de baixa com fins ara ho fan quan es tracta de contingències comunes.
 • No haurà d'emetre's comunicat d'accident de treball per l'empresa ni pel treballador per compte propi o autònom, en aquests supòsits.
 • Tenint en compte el diagnòstic associat amb el coronavirus, la tramitació dels comunicats de baixa per l'Institut Nacional de la Seguretat Social, Mútues i Empreses Col·laboradores amb la Seguretat Social, s'efectuarà en aquests casos de manera que s'apliqui la referida prestació econòmica, sent l'únic requisit exigible per a això que el beneficiari estigui d'alta a Seguretat Social a la data del fet causant.
 • En cas d'abonament directe del subsidi per part de la Mútua (per exemple, per als treballadors autònoms o en relació amb els que vegin extingida la seva relació laboral), hauran de remetre-ells, els seus familiars o assessors laborals - la seva sol·licitud del subsidi mitjançant els formularis disponibles en el web de FREMAP (per al pagament del subsidi d'incapacitat temporal derivat d'accident de treball), que podran fer-se arribar a la mútua per qualsevol mitjà, preferentment telemàtic (per exemple, correu electrònic), sent recomanable evitar el desplaçament físic a les oficines de la mútua, per raons de Salut Pública.
 •  

  FREMAP posa a disposició d'empreses i treballadors l'espai web “Coronavirus. Què has de conèixer?” amb enllaços a informació oficial publicada, vídeos divulgatius i cartells informatius sobre el coronavirus. Punxa per accedir i/o comparteix-ho: https://prevencion-ca.fremap.es/Parallax/coronavirus/index.html”.

  Així mateix, en cas de qualsevol dubte, posi's en contacte amb el seu gestor de FREMAP.

Consulti la versió descarregable en format PDFen pdfAquest enllaç s'obrirà en una finestra emergent.

AGENDA

Març 2021
Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Llegenda de colors:
Color de fons dels dies en què hi ha jornades Jornades, Color de fons dels dies en què hi ha tallers Tallers i Color de fons dels dies en què hi ha d'altres Altres.

Filtre d'esdeveniments per:
Anar a l'inici de la pàgina