Canal de Prevenció FREMAP

Sou a:

Contingut de la pàgina

Nota sobre l'ús de productes biocides per a la desinfecció de la COVID-19.

29 d'abril de 2020.

Davant l'augment de l'ús d'aquests productes, el Ministeri de Sanitat fa les següents observacions:

Actualment, no existeix cap producte virucida que estigui autoritzat per al seu ús per nebulización sobre les persones. Per tant, aquesta tècnica d'aplicació que s'anuncia en els denominats túnels desinfectants de cap manera pot ser utilitzada sobre persones. Un ús inadequat de biocides introdueix un doble risc, possibles danys per a la salut humana i donar una falsa sensació de seguretat.

Davant la proliferació en el mercat de dispositius productors d'ozó, aquest Ministeri adverteix que l'ozó igual que uns altres biocides:

 • No es pot aplicar en presència de persones.
 • Els aplicadors han de comptar amb els equips de protecció adequats.
 • En ser una substància química perillosa, pot produir efectes adversos. En l'inventari de classificació de la TIRA (Agència Europea de Substàncies i Barreges Químiques) es notifica la classificació d'aquesta substància com perillosa per via respiratòria, irritació de pell i dany ocular.
 • S'haurà de ventilar adequadament el lloc desinfectat abans del seu ús.
 • Pot reaccionar amb substàncies inflamables i pot produir reaccions químiques perilloses al contacte amb uns altres productes químics.

Segueix-nos també en LinkedIn si vols que et mantinguem informat.Consulti la versió descarregable en format PDFen pdfAquest enllaç s'obrirà en una finestra emergent.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FREMAP posa a disposició d'empreses i treballadors l'espai web “Coronavirus. Què has de conèixer?” amb enllaços a informació oficial publicada, vídeos divulgatius i cartells informatius sobre el coronavirus. Punxa per accedir i/o comparteix-ho: "https://prevencion-ca.fremap.es/Parallax/coronavirus/index.html".

  AGENDA

  Gener 2021
  Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.
  1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31

  Llegenda de colors:
  Color de fons dels dies en què hi ha jornades Jornades, Color de fons dels dies en què hi ha tallers Tallers i Color de fons dels dies en què hi ha d'altres Altres.

  Filtre d'esdeveniments per:
  Anar a l'inici de la pàgina