Canal de Prevenció FREMAP

Sou a:

Contingut de la pàgina

Reial Decret llei 28/2020, de 22 de setembre, de treball a distància.

23 de setembre de 2020

Els aspectes més destacables d'aquesta norma en el que afecta al treball a distància són:

  • Atorga a les persones treballadores a distància els mateixos drets que les que exerceixen les seves activitats en els locals de l'empresa i es fonamenta en la voluntarietat i requerirà la signatura de l'acord de treball a distància.
  • Té en compte els principals drets de la treballadora i del treballador a distància, com ara el dret a l'abonament i compensació de despeses. A més, la persona que desenvolupa treball a distància podrà flexibilitzar l'horari de prestació de serveis en els termes establerts en l'acord de treball a distància i la negociació col·lectiva.
  • Es regula, així mateix, el dret al registre horari i el dret a la prevenció de riscos laborals, una avaluació de riscos que haurà de tenir en compte els riscos característics d'aquesta modalitat de treball, en especial factors psicosocials, ergonòmics i organitzatius. Seran objecte d'avaluació principalment els aspectes preventius relacionats amb la fatiga física i mental, l'ús de pantalles de visualització de dades i els riscos d'aïllament.
  • La utilització dels mitjans telemàtics i el control de la prestació laboral mitjançant dispositius automàtics garantirà dret a la intimitat i a la protecció de dades, així com el dret a la desconnexió digital fora del seu horari de treball.

Accedeix a les referències a prevenció de riscos laborals en el resum en format PDFen pdfAquest enllaç s'obrirà en una finestra emergent.

Segueix-nos també en LinkedIn si vols que et mantinguem informat.

AGENDA

Novembre 2020
Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Llegenda de colors:
Color de fons dels dies en què hi ha jornades Jornades, Color de fons dels dies en què hi ha tallers Tallers i Color de fons dels dies en què hi ha d'altres Altres.

Filtre d'esdeveniments per:
Anar a l'inici de la pàgina