Canal de Prevenció FREMAP

Divulgació i Informació

Sou a:

Contingut de la pàgina

Objectius

 • Posar a disposició de les empreses associades un extens catàleg de material divulgatiu editat per FREMAP, en què es recullen els processos i activitats que generen els majors riscos, indicant els procediments i pautes de treball que han d'aplicar-se per evitar-los.
 • Informar i sensibilitzar als treballadors sobre la importància de la Prevenció de Riscos Laborals, mitjançant l'organització de xerrades i col·loquis en què s'analitzen els riscos inherents al seu treball i les mesures preventives que s'han d'adoptar.
 • Facilitar informació actualitzada sobre les modificacions que es produeixen en tota aquella normativa que pugui afectar a l'activitat preventiva de les empreses associades a FREMAP.

Activitats

Edició i difusió de publicacions de Prevenció

Entre les activitats preventives desenvolupades per FREMAP, destaca l'edició d'un catàleg de Bones Pràctiques en Prevenció per a la divulgació, educació i sensibilització en matèria de Prevenció de Riscos Laborals, que engloba cartells Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra, clips Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra, DVD Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra, llibres Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra, manuals Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra, díptics Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra i tríptics Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra de contingut general o relatiu a sectors productius concrets i riscos específics, que les empreses associades poden sol·licitar directament en les oficines de FREMAP.

Col·loquis amb treballadors i xerrades explicatives

Dins l'activitat preventiva que FREMAP desenvolupa per a les seves empreses associades, es troba la realització de col·loquis i xerrades explicatives amb els treballadors.

Aquesta activitat, que té lloc en el propi lloc de treball, comprèn l'anàlisi dels riscos inherents a les tasques del mateix i l'explicació al treballador de les mesures preventives que s'han d'adoptar.

Aquesta activitat compta amb una gran acceptació entre els treballadors gràcies al seu alt grau d'efectivitat, derivat principalment dels següents factors:

 • Alt nivell de preparació i experiència dels Tècnics de FREMAP en la realització d'aquest tipus d'activitat.
 • Caràcter eminentment pràctic de l'activitat, mitjançant el treball dels mitjans i eines de treball habituals.
 • Resultats de caràcter immediat i de fàcil seguiment.
 • Realització de l'activitat en el propi lloc de treball.
 • Desenvolupament en petits grups (de 4 a 5 treballadors), amb un clima de treball distès i amb un tracte directe.

Selecció de disposicions

FREMAP posa a disposició de les seves empreses associades una selecció de disposicions específiques de Prevenció de Riscos Laborals, així com unes altres normes relatives a Medi Ambient, Seguretat contra Incendis, Emergències, Seguretat Viària, etc., que poden tenir incidència en la Seguretat i Salut a la feina.

Aquesta selecció inclou referències de:

 • La legislació comunitària, inclosa en el Diari Oficial de la Unió Europea.
 • La legislació espanyola, a partir del Butlletí Oficial de l'Estat.
 • La legislació autonòmica, publicada als diferents butlletins oficials de les mateixes.

FREMAP també ofereix la possibilitat de remetre aquesta informació cada mes per correu electrònic, a totes aquelles persones que designin les empreses associades, prèvia subscripció Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra al Servei d'informació de Prevenció de FREMAP.

AGENDA

Octubre 2021
Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Llegenda de colors:
Color de fons dels dies en què hi ha jornades Jornades, Color de fons dels dies en què hi ha tallers Tallers i Color de fons dels dies en què hi ha d'altres Altres.

Filtre d'esdeveniments per:
Anar a l'inici de la pàgina